Niveaubeskrivelser

Hvilket niveau er jeg eller mit barn på? se her, hvordan vi i Sportsrideklubben Aalborg definerer de forskellige niveauer.

Begynderhold
Når du starter ridekarrieren, starter du på et begynderhold. Begynderhold er for børn og unge i alderen 5-16 år. Det er for ryttere, der skal lære at styre hesten rundt i skridt, trav og galop. På disse hold lærer du det basale om ridning, hvordan du agerer rundt om hesten, hvordan du skal sidde på hesten, hvordan du styrer hesten samt de simple øvelser, så som volter, slangegang og skråt igennem. Disse hold varer 45 min., og der er maks. 5 ryttere på hvert hold. Når du kan administrere de tre gangarter selv, gerne på forskellige heste, er du klar til at komme videre til næste niveau, let øvet.

Let øvet
Her skal du lære at navigere hesten mere selvstændigt rundt, og imellem flere ryttere end hidtil. Disse hold varer 60 min., og der er plads til 8 ryttere pr. hold. Her skal grundridningen/det basale styrkes endnu mere, og du lærer flere nye øvelser. Når du er på dette niveau, kan det blive muligt at blive partrytter. Disse hold er for ryttere i alderen 7-17 år.

Øvet
På dette hold har du helt styr på at kontrollere mange forskellige heste i alle tre gangarter. Du har overblik, der er stort nok til, at du kan ride rundt imellem andre ryttere i alle tre gangarter. Du er begyndt at træne på nogle af dressurens lidt sværere øvelser, så som versader og schenkelvigninger. Du er i alderen 11-17 år.

Voksen
Vores voksenhold er ikke opdelt efter niveau, men er en dejlig blanding af både garvede og knap så rutinerede ryttere. Du skal være fyldt 16 år for at kunne gå på voksenhold.