< Tilbage

Nyt fra formanden - september 201824-09-2018 - 09:04

Læs om alt det nye, der sker: Nye ridehusbund i hal A (den største hal), nyt køkken samt andre dejlige nyheder. Bak op om din klub, så får vi tingene til at ske i fællesskab. 

Så er det ganske vist – vi påbegynder arbejdet med anlæggelse af ny bund i hal A og B den 1. oktober.

Da arbejdet går i gang i hal B om mandagen, kommer det ikke til at betyde aflysning af springningen. Men det vil hele denne uge betyde, at vi der er vant til, og helst vil ride i trygge rammer vil blive lidt udfordret. Arbejdet vil blive udført af Ridebane DK, som også har lavet vores udendørsbane. Finansiering af banen stammer hovedsageligt fra kommunale midler, den almindelige drift, sponsorer, samt indtægter fra cafeteriadriften, som den ene gang efter den anden præsterer overskud ved de forskellige arrangementer.

 

Når nu denne bane bliver en realitet, ja- så bliver det også en realitet, at man skal af sin hest, når man har redet og gæt hvad? Der er et skud i bøssen! ALT skal samles op, også dem der ikke lige ligner, dem Musse plejer at præstere – det gælder også ryttere der kommer og rider undervisning udefra, det burde være ren rutine, når man ved det ikke er hver dag, der kommer ny bund i, men det er det ikke, for så ville jeg ikke nævne det.

 

Det er også ganske vist- Vi havde et rigtig godt dressurstævne, hvor der var ganske mange starter, fint vejr og som sædvanligt, gennemført af det dygtige stævne udvalg, der altid formår at løse opgaven til UG+.

Endnu en flot stævne rapport landede, og det er bare toppen. Det betyder alt, der er så dedikerede og dygtige folk, der orker at tilsidesætte andet, for at lave frivilligt arbejde. Vores nye berider elever er kommet godt fra start. Sammen med Ida, har de allerede godt fat i, hvordan tingene foregår her, både i dagligdagen og til stævner. De ligger ikke på den lade side, og vi har bare 3 super dygtige og gode piger- hvor er vi bare heldige.

 

Det er ganske vist – at lørdagen før stævnet stod en flok skulder ved skulder i regnvejr, og ryddede op, pyntede op, spiste de obligatoriske pølser med brød og hyggede sig med dette. Det er meget tordenskjoldssoldater, der altid møder op, og kaster sig over opgaven, at forskønne faciliteterne for de mange, og det er nok sådan det er!

Man må bare sige, nyd det og pas på tingene i det daglige, og næste gang kan det være DU vil give en hånd med. Der kan være mange årsager til, det ikke er en prioritering, men det kan være lidt svært at sluge, når medlemmer godt kan finde tid til at starte til stævnet, men bare ikke bidrager til det mindre morsomme, men som sagt, det er nok som en lidt dårlig grand prix melodi, der aldrig er slået helt igennem, at tage det med i et nyhedsbrev, den slår nok ikke igennem ved at blive gentaget eller, at jeg siger det er en god sang.

 

Og ganske vist er det – vi har fået nyt køkken. Det gamle køkken i det store cafeteria påbegyndte Per, Kenny, Jonas, Gaspar og Lars, at rykke ned lørdagen før stævnet. Der blev knoklet og alt blev taget ud, vasket af Lene. Bente og Jane ryddede op, Leif tog sig af emhætten med en tandbørste!!

 

Alt er vasket ned, spartlet op, malet, el blev gennemgået af elektriker, og stålborde blev sat op, med nye ovne, kogeplader, og hvad dertil hører. Efter stævnet tog teamet atter fat, denne gang med udsalget, der fik samme tur. Denne gang var Magda, Gaspars kæreste i gang med skuresvampen, og hun har efterladt køkkenet funklende.

Nu står der et sprit nyt køkken klar til de udfordringer, der venter forude og lige om hjørnet.  For ganske få midler, og i kraft af dygtige folk er det nu en realitet- Vi har et nyt køkken!

 

Ganske vist er det også – at resterne af muren i gårdspladsen foran møddingen, er en saga blot. En ny mur er under opførelse. Det vil komme til, at pynte på den gamle gård. Det vil også hjælpe på, at halm og deslige ikke blæser ud over det hele. Samtidig har Gaspar malet den gamle stald, så den står skarpt. Det hjælper det hele og tømmer kassen, men ikke mere end til den er tom.

Det er en kæmpe gevinst, at der er så mange dygtige håndværkere der kan noget af det hele, det er hele årsagen til, så meget bliver ordnet og bygget op –

 

Kæmpe stort tak – uvurderligt!

 

Og det er ganske vist – at den nye lift i fysioterapien i hal B, som vi var heldige, at kunne etablere i kraft af fondsmidlerne fra Elsasfonden, som Per søgte. Den er taget i brug, og fungere til alles store tilfredsstillelse. Kenny lavede en ny og større låge i barriereren, og det virker efter hensigten. Og med de nye elevheste, som blev indkøbt for en del af selvsamme midler, går det nu op i en højere enhed derinde.

 

Ganske vist er det – at SAO ryttere deltog i distriktsmesterskaberne i Uggerhalne. Ponyrytterne Isabella Rosendahl, Thit Holland Thomsen, Charlotte Burgaard og Ellen French Henriksen red sig i dressur ind på en flot 3. Plads.

 

Vi havde en enkelt pony springpige til start, Anna Kofoed og Sakira blev 1. U placerede med pigerne fra St. Restrup, som hun stillede hold sammen med.

 

Springrytterne klarede sig flot og blev slået med 2 sek. Af de først placerede- øh øv må man vist godt sige. Holdet bestod af Charlotte Rahmberg, Louise Vejling Madsen, Peter Thorup og Rikke Gade.

Udfordrede blev dressurrytterne på hest, der ikke helt kunne klare regn og storm med blafrende presenninger om ørerne, så de red sig ind på en 5. Plads – om det var fortjent eller ej- ved vist de færreste, da man næsten ikke kunne se deres ridt i det vilde vejr. Sikkert var det, at Sidse Engemann red en flot La3, og er godt på vej med sin nye hjemmeavlede stjerne.

 

Tillykke med resultaterne, godt gået på en noget -vejrmæssig utilregnelig stævne weekend.

 

Det er ganske vist – at i næste weekend den 30. Sept. er der elevstævne i spring på Annebergvej.

Den 19. – 21. Oktober arrangere Xenia træningslejr for partrytterne.

I løbet af oktober vil der blive arrangeret en lille seance med undervisning af elever og forældre, der er nye udi ridesporten. Meget af det med at gå til ridning, omhandler nemlig omgangen med hesten. Hvordan pudser man sin hest før timen, sadler op – er alting i orden? Vigtig viden der skal være på plads. Når man er nybegynder i ridesporten, handler det lige så meget om, at blive dus med hesten, som det at ride. Mere herom fra Xenia.

 

I november vil der blive indkaldt til et forældremøde på Annebergvej, hvor nogle fra bestyrelsen vil orientere om, hvad der sker i klubben, og Xenia vil komme med et oplæg.

Også mere herom senere.

 

Også er det ganske vist – at jeg ikke har mere på hjerte for nu, og kan det nu også passe? Jeg har faktisk en anke. Det er ikke fordi man ikke kan få tiden til at gå med bestyrelsesarbejde. Dejligt, når man er i en proces, hvor der sker noget, der er til at tage at føle på, og brugerne faktisk bliver glade. Og jeg håber meget I vil nyde de nye rammer og tiltag. Ikke fordi vi nu går planløse rundt, for ting er på tegnebrættet men…

 

Hvis udvikling skal ske har vi brug for inspiration fra medlemmerne. Der er flere muligheder; staldmøder – send forslag til Karina Mortensen. Forslag til bestyrelsen, send forslag eller henvend jer til undertegnede, eller en af de andre i bestyrelsen. Så tages det med på næstkommende bestyrelsesmøde. Ved driftsmæssige anliggende, altså dagligdagen, gå til Nikolai.

 

Måske kan ting løses, sådan bare lige- hvem ved? – prøv det!

 

Og det var så vist det….

 

Venlig hilsen

Lone Hecter
Formand 

 

 

 

< Tilbage