< Tilbage

Nyhedsbrev fra formanden oktober 202025-10-2020 - 10:33

Se her, hvad de nye restriktioner betyder for dig på SAO.

Så holder vi vejret – hvilket nok er klogt nok i den her tid….

 

Fru Frederiksen har lige talt, og der holdt jeg lige vejret for en stund, selv om jeg var helt alene, men for en sikkerheds skyld da så. Hvad betyder det for os? Ingenting eller alt, både-og!

 

Vi må fortsætte i Ridefysioterapien. Vi må fortsætte i elevskolen, MEN - og nu skal I høre…

På nybegynder holdene må man gerne have sine forældre med, fordi de jo skal hjælpe til med opsadling og i hallen, og vi kan samtidig overholde forsamlingsforbudet på 10. ALLE FORÆLDRE SKAL BÆRE MUNDBIND.

 

Næste ændring er, AT alle øvrige hold fortsætter, men UDEN hjælp i stalden af forældre. Hjælpen får I af jeres underviser, som vil starte timen med at sadle op med jer i stalden. Så undervisningen begynder, når I kommer til time i stalden for alle ryttere på letøvede samt øvede hold. Hvis I nu tænker "æv", så kommer jeg ikke til at ride helt så meget hver time. Her skal så vide, at det I nu får med jer, det er undervisning i hestens røgt og pleje. Og lige præcis det er meget vigtigt, hvis man skal have hest/pony engang. De her tiltag gør det muligt, at vi kan fortsætte elevskolen og samtidig overholde retningslinierne, der nu er gældende. I vil møde jeres underviser i stalden med mundbind på, mens I sadler op.

 

På voksenholdene vil det være nødvendigt at benytte mundbind i stalden.  

 

Flot springstævne afholdt

Vi har lige holdt springstævne med 800 starter, og det gik over al forventning. Der var virkelig lagt mange kræfter i at mærke op og sætte skilte op, så folk ikke var i tvivl og retningslinjerne for afvikling af stævnet. Det krævede lidt opdragelse at få rytterne til at efterkomme vores henstilling til at sætte sig, men det blev bedre over weekenden.

 

Før denne spring weekend var der blevet ryddet op og sorteret springmateriale, vasket af og smidt væk, et kæmpe arbejde af Helle Madsen; Kristina Brødbæk, Betina Korsgaard, Anne Torp, samt (u)heldige ægtemænd til de respektive ridekvinder. Også enkelte springryttere i form af Peter Thorup, Louise Vejling og Charlotte Rahmberg var på pletten, og der blev virkelig gået til stålet. Yderligere gik Helle Madsen og mand i gang med at samle og male alt det nye spring materiale, vi har fået i sponsorat. Alt i alt blev det en flot springbane, og der blev redet fra morgen til sen aften, hvilket også bidrog til en fin omsætning i cafeteriaet.

 

Vi håber rigtig meget, vi kan fortsætte på sporet med sportslige arrangementer, hvor næste stop vil være Jysk mesterskab med B-stævne i spring i weekenden den 06.-08. November, og derefter Jysk mesterskab med B-stævne i dressur den 04.- 06. dec.

 

Dernæst vil det være dejligt med sportslige aktiviteter i form af kurser, hvor det næste vil være med Berider Lars Bækgaard i weekenden den 24.-25. oktober, tilmelding til Catrine Gyldenberg. Alt afhænger af, at vi ikke bliver lukket ned eller stækket af restriktioner igen, så vi krydser fingrene.

 

Vi afventer lige nu, hvad der bliver meldt ud fra Dansk Rideforbund.

 

Nå men, hvordan går det så?

 

Jo, vi har prøvet det før, der var det bare virus blandt hestene, der lukkede ned for aktiviteterne. Men prisen er den samme: Hver gang vi aflyser elevridning, ridning i ridefysioterapien, og i det hele taget bliver begrænset i vores udfoldelser, så har det en pris. Vi har selvfølgelig også kunne mærke det på en manglende tilgang af pensionærer og tilridningsheste, som jo nok er en naturlig konsekvens af, at der kan man spare, hvis man skal.

 

Så helt uden omsvøb, hvis vi ikke får gang i hjulene, så lander vi ud med et underskub i omegnen af 100.000 kr. i forhold til budgettet. Det til trods for hjemsendelse af personale, besparelse på lønudgift til staldmand osv. Vi har naturligvis gennemgået alle poster for at trimme udgiftsposter, hvor vi kan, men der er stadig udgifter og senest til elevhestene, hvor alle har fået soigneret bisserne, og en har sågar fået fjernet sit øje. Det løber jo op, men en klar nødvendighed.

 

Vi havde forventet en besparelse på strøm efter vi fik sat LED belysning op over hele centeret, men det har ikke givet tilnærmelsesvis det forventede. Faktisk er vi ikke langt fra det, vi plejer. Men altså medmindre vi render på en rig onkel fra Amerika, har vi nogle udfordringer, som vi skal finde løsninger på. Som sagt, så er det en evig spareøvelse og udover det, ville det bedste være at øge vores indtægter, så det arbejder vi på.

 

Per har været god til at få søgt nogle fonde, og har fået fra bla. Elsasfonden 25.000 kr. og vi har flere ude lige pt. Det er bare en ulige kamp engang imellem, at få det hele til at hænge sammen. En meget positiv ting lige nu er, at der er kommet godt gang i elevskolen efter nedlukningen.

 

Fysioterapeut Mette Thomsen er også kommet godt fra start i ridefysioterapien, og det er virkelig dejligt. Karina Danielsen har opsagt sin stilling som træner i Ridefysioterapien, så Mette vil opslå den stilling på et senere tidspunkt.

 

Er taget rendt af laden?

 

Nej, kommunen har fået midler til renovering af deres bygninger, og det kommer os til gavn i form af nyt tag på hal B. Det kom lidt som en overraskelse, men en glædelig en. Da tagpladerne blev læsset af blev vi lidt overraskede, idet vi ikke har været involveret i byggemøderne. Projekt hal B forventes at vare 6-7 uger, hvor man kan benytte hallen, men det vil give udfordringer i dag tid, og jo primært for Mette i Fysioterapien, som dog tager tingene som de kommer. Nikolai og Mette finder løsninger undervejs.

 

Dernæst kommer turen til stalden, og til sidst skal der nyt tag på stuehuset. Jeg håber, at de opdager fundamentet skal stives af først. Men en trøst er da musene i fremtiden ikke kan komme ind via loftet. Ja, og rotterne naturligvis, dem der undslipper Mariannes ståltråd og mørtel. Marianne fortsætter kampen, men lad hende ikke gøre det alene. Det du kan gøre er at rydde op efter dig selv, og ikke lade foder stå fremme eller andet der kan friste en fed rotte.

 

Hvad sker der ellers?

 

Den sag der har verseret mellem tidligere opstaldere og rideklubben blev af gjort ved DIF’s Appelinstans. Rideklubben blev frifundet for klager vedr. opsigelse af pensionærer.

 

Kristina har lige været på skoleophold, og skal i gang med sine starter før eksamen til juni, så der er fart på nu.

 

Jacqueline døjer som sædvanligt lidt med sin bil, hun har altså nogle særlige evner!

 

AK har forøget kattebestanden betragteligt. Ingolf overlever, men syntes det er lidt belastende med nye killinger hele tiden, og i særdeleshed nogen med tyndskid….

 

Undertegnede har måtte sætte hesten på landet, så han kan vælte lidt hegn der, og i øvrigt udfolde sig lidt mere fysisk i sin skadesperiode. Derfor vil jeg måske for en periode ikke lige komme hver dag på rideskolen, da alt skal forenes, men jeg kan jo som vanligt altid kontaktes.

 

I øvrigt vil jeg sige, at den sidste tid har der virkelig været mange frivillige kræfter i gang. Der er blevet luget ukrudt, vasket dressurhegn, rengjort barriere, bænke, dommertårn og det er virkelig prisværdigt. Det er nemlig også således, at de ansatte har deres opgaver hver især, og der er bare ikke rigtig meget tid til overs, når først hverdagen kører. Så kæmpe tak til alle, der hjælper til!

 

Jeg håber vi fortsat kan dyrke vores fælles passion for sporten og heste, uden at udsætte os selv og hinanden for smitte. Så vær omhyggelig med at holde afstand til hinanden. Og tilbage til det med, at vi ikke kommer hele familien på rideskolen, og dermed forhindrer ryttere i at komme ind til deres hest. Forsamlingsforbudet på de 10 gælder således, at vi ikke er mere end 10 pr. staldafsnit fraset de unge under 18 år.

 

Nye tider, nye retningslinjer igen, men det kommer også til at gå. Så nyd livet og efteråret alligevel, det er nemlig vigtigt.

 

Lone Hecter

Formand  

< Tilbage