< Tilbage

Generalforsamling 2019: Formandens beretning05-03-2019 - 20:31

Læs formand Lone Hecters beretning fra 2018. 

Formandens beretning 2019

 

 

 

Nu er vi her igen det er februar og vanen tro afholdes generalforsamling.
 

Der er intet i min beretning der kan komme som en overraskelse, hvis man er aktiv her i klubben. Man kan jo også læse nyhedsbrevene, og derigennem få sine informationer om dette og hint, der er foregået her i klubben, men jeg håber og tror de fleste oplever, at være en del af tingene nu. Der er stor aktivitet, hele tiden noget på bedding. Det er drift, fremdrift og visioner, hvilket i min optik er det der er og skal være Sportsrideklubben Aalborgs varemærke.

 

Vi startede året med en opsigelse fra Kenny vores staldmand i klubben, der ønskede at prøve kræfter i en ny branche. Jeg ved ikke om det er en knap så hård branche, men i hvert fald fejler hans knæ ikke noget, for dem er han jo siden hen landet på foran Sandra, der jo som bekendt er uddannet berider her i klubben. Heldigvis kommer Kenny stadig og er med i vores byggeprojekter, og ADE sammen med sin makker Jonas.

 

Vi havde et stillingsopslag ude, men fandt frem til Lars Thomsen i juni, som jo er en aktiv herre i DSP, og vores faste staldvagt til ADE stævnerne. Han tiltrådte stillingen i August, men måtte erkende efter nogle mdr. At det var for hård en belastning for hans ryg, og derfor vendte Lars tilbage til sin tidligere jobfunktion.

 

Imellem tiden havde vi fået Gaspar og Magda tilbage på Finstrupgaard. De havde været hjemme i Rumænien for nogle måneder, men valgte heldigvis, at komme tilbage sådan lige pludselig. De slog nu lejr her, idet Magda havde besluttet sig for at færdiggøre sin uddannelse i Danmark. Hvor heldig kan man være? Gaspar gik bare igang. Han går nu stille og roligt rundt og vælter mure, rykker køkkener ned, som han bygger op igen, kører asfalt på, laver porte, fikser ting på vanlig rolig facon.  

 

Rebecca blev berider, også skulle hun ud i den store verden, i hvert fald til Hjallerup, hvor hun og Søren valgte at slå sig ned. Nikolai, Ida, Rebecca og Chris havde holdt hjulene i gang hele foråret med undervisning og tilridning, det var en hård tid og ikke mindst sad Nikolai på i omegnen af 10 heste om dagen, holdt kursus det meste af juli for Norske ryttere, samtidig med han havde de praktiske opgaver med at køre baner, lave vandkopper osv. Når tingene bare kører mærker og tænker man måske ikke så meget på hvordan, hvorfor og af hvem, men klubben var dybt afhængig af Deres indsats.

 

Yderligere har Ida overtaget arbejdet i elevskolen, som hun styrer med kyndig hånd.

 

Og nu er jeg jo let og elegant sprunget over to begivenheder, der også fandt sted i foråret.

Aalborg Dressage Event 2018 fandt sted i april og vejret viste sig fra sin nogenlunde pæne side denne weekend.

Det er ikke for meget, at sige det ikke var specielt sjovt, at gøre klar til. Det øsede ned. Stævnet blev afholdt i fin stil, med vanlige pulsstigninger, men problemer blev løst, og evalueringen af stævnet var i top fra alle instanser. Ikke mindst leverede køkkenet med Bente, Leif og Jane i front et fantastisk arbejde. Finstrupgaard stod nu skarpt, og der var atter lavet en kæmpe medlemsindsats. Vanen tro affødes investeringer qua indtægter af netop dette arrangement. Vi er klar igen den 16. Til den 19. Maj, så om lidt skal vi holde arbejdsdage igen også ruller lavinen.

 

Den anden Event var Femina kvindeløbet. Sophia Høst Hansen påtog sig opgangen, at arrangere dette. Og man må bare sige, det er en kæmpe opgave. Selv om man er på med hjælpere, så hænger meget på en mand, og det er ikke muligt at være alle steder. De materialer vi fik til opmærkning af ruten var ikke gode nok, og der skete fejl ved afsendelse af løberne, der fra start kom den forkerte vej ud på ruten… suk- vi der var involverede lå flade. Vi tjener virkelig mange penge den dag, så den er vigtig, men Sophia er en sej kvinde og stiller sig i front igen. Løbet er næsten kørt i stilling og afholdes 5 juni grundlovsdag, for nogen en fridag, og vi skal bruge 30 hjælpere ude på ruterne. Kan I høre hvad der bliver sagt mellem linierne…?

 

I foråret blev vi også inviteret til at holde et oplæg på Dansk rideforbunds repræsentantskabsmøde. Vi tog afsted en lille delegation herfra bestående af Louise Østgaard, Lene Burgaard, Bente Thagaard og undertegnede, som havde æren af at holde oplægget om strategien her i klubben, i en for mange ride klubber hård tid. Næste stop grænsen, hvor vi hentede en god del af grænseshoppens sliklager og andet til ADE, fjederne var lidt pressede i Louises bil.

 

Foråret bød også på ændringer på Annebergvej. Cecilie Andreasen der var daglig leder, opsagde sin stilling og flyttede til Mors. Straks tiltrådte Xenia funktionen, og nye undervisere kom til. Som jeg beskrev i mit seneste nyhedsbrev har der været en del omvæltning inde i byen, hvilket også har betydet, at Karina Mortensen har overtaget det overordnede ansvar, som medlem af FU sammen med Nikolai, der har ansvaret for den daglige ledelse.

Helt konkret og praktisk vil det sige, at FU tager sig af alt vedrørende driften, undervisningen varetages af undervisere, der sparer med Karina og Nikolai i den daglige drift. Underviserne arrangerer forskellige arrangementer i samarbejde med elevskole repræsentant Linda Jacobsen, der er ansvarlig for, at samle et udvalg til at bistå de opgaver. Ikke mindst har underviserne i elevskolenerne god brug for opbakning i forbindelse med afholdelse af de årlige tilbagevendende ride lejre.

 

I udvalgene på Finstrupgaard har der også været lidt udskiftning, idet Peter Asmussen valgte at træde ud af Sponsorudvalget, hvorved der er en vakant plads, og vi havde en vakant plads i stævneudvalget. Kirsten Aagaard Gregersen trådte efter moden overvejelse ind på den plads, og da hun er helt ny i denne sammenhæng arbejder hun på, at komme ind og finde sin rolle og funktion her.

Vi har fortsat en vakant plads i elevskoleudvalget her på Finstrupgaard, så her er der plads til en, der vil være med til at arrangere de forskellige aktiviteter der foregår her.

 

Efter sommerferien blev det tid til at tage imod vores to nye berider elever. Jaqueline og Anne Katrine har med deres dejlige tilgang til tingene fundet sig tilrette og arbejder på højtryk med undervisning, ridning og fik deres ilddåb med distriktsstævnet der løb af stablen i september. Velkommen i klubben.

 

Nu var vi så der, at vi havde investeret ganske mange penge i nye elevheste, både her og på Annebergvej, da en håndfuld måtte tages ud af drift før sommerferien. Vi har stadig en høj gennemsnitsalder i flokken, så vi er ikke færdige med investeringer her.

 

Det blev en stille sommer i ride klubben. Finstrupgaard var lukket pga. EHV1 virus, der huserede flere steder i DK.

 

Liften i Ridefysioterapien stod også for en udskiftning, og her havde Kenny været på job for, at forberede et nyt hul i barrieren. I kraft af en ansøgning til Spar Nord fonden som udløste 25.000 kr. blev dette en realitet. Samtidig havde Per også sendt en ansøgning afsted til Elsass fonden, der gav 100.000 kr. Nu var både lift og ridehus bunde ikke længere et ønske, men noget vi med kommunens hjælp kunne føre ud i livet. Derfor har vi nu to virkelig gode bunde, og inde på Annebergvej blev der rettet af og kørt ekstra på, samt repareret på vandingsanlægget.

 

Jysk mesterskab i springning stod for døren, og den nye bund skulle stå sin prøve. Ridebane DK havde arbejdet på højtryk for at blive klar. Bunden skulle have lov til at sætte sig, og der var lige lidt der skulle fikses før vi kunne sige, den bare var perfekt! Stævnet forløb godt, og som noget nyt afholdt vi rytter fest med Jonas og Marie som arrangører, og undertegnede som udsmider. 

 

Videre næste stævne, denne gang Jysk dressur, som også var et godt og veltilrettelagt stævne. Stort cadeau til stævneudvalget, alle aktive medlemmer der bruger deres fritid her og ikke mindst personalet, der arbejder før- under- og efter stævnerne i deres fri weekender.

 

I efteråret gik vi også mod strømmen. Hvor andre opjusterede priserne, satte vi dem ned. Der er kommet en del flere pensionærer til. Uanset årsagen, så mener jeg vi har gode forhold her, hvis man kigger efter. Der er rigtig mange ting jeg har udeladt i min beretning om udgifter i driften, men tro mig hver en krone bliver brugt til at udbygge, forbedre, reparerer, samt investere. Den økonomiske gennemgang vil jeg lade Per Boe stå for, det er hans force. Jeg vil afslutte min beretning med, at udtrykke en kæmpe tak til personalet, fordi de virkelig gør en forskel, når det gælder i Sportsrideklubben Aalborg . For den daglige indsats, det er den der tæller og gælder året rundt, den der danner basis og grobund for udviklingen.

 

Samtidig vil jeg sige bestyrelsen tak, for et godt samarbejde i det forgangne år, vanen tro med mange skibe i vandet. Sidst men ikke mindst tak til medlemmerne, og klap jer selv på skulderne for indsatsen, hver gang det har været påkrævet. Hjulene drejer ikke rundt uden nogen træder i pedalerne.

Tak for året der er gået i Sportsrideklubben Aalborg.

 

Lone Hecter

Formand

< Tilbage