< Tilbage

Nyhedsbrev fra formanden i SAO - januar 202128-01-2021 - 16:35

Der er lys i mørket. Læs om alle de gode ting, der sker på SAO. 

Så kom vi ind i 2021, og for hvem der havde troet på andre tider, og fravær af Corona, så blev man slemt skuffet. Men selv om vi ikke kan op starte aktiviteter i elevskolen, som jo er en af grundstenene i rideklubben, ja så sker der noget alligevel. Partrytterne kan ride deres heste og har haft muligheden for det hele den her nedluknings periode, til forandring for sidste nedlukning, hvor det ikke var en mulighed.

 

Jeg er dog i den forbindelse nødt til at være helt klar i mæglet og sige; I skal overholde forsamlingsforbudet ellers…. og forsamlingsforbudet gælder over alt:

 

DER MÅ MAKS. VÆRE 5 I HVERT STALD AFSNIT- OG 5 I HALLERNE AD GANGEN. SAMTIDIG SKAL DER BÆRES MUNDBIND I STALDENE AF ALLE OVER 12 ÅR.

 

Det er lidt frustrende for den vagthavende i weekenden, at skulle være ansvarlig for om ryttere og forældre vil overholde de regler, som myndighederne har pålagt os alle at efterkomme. Hvis man gerne vil se sit barn ride, kan man sidde 5 oppe i cafeteriaet i hal B, eller inde i cafeteriaet i hal A, men vig pladsen for de ryttere der skal motionere deres heste.

 

Der har været forespørgsel om man kan opdele gæstestalden i staldafsnit, det vil jeg da sige man kan uden problemer også har man jo pludselig mulighed for at være 2 x 5 i stalden. Det må klart for enhver, at det er rytteren der skal ride der har 1. prioritet, og det må også være sådan, at man lige ser, hvor mange der er i stalden før man selv går ind. Det er desværre sådan betingelserne er for tiden, men dog har vi muligheden for at være sammen med vores dyr og komme ud, hvilket vi jo er så heldige at kunne.

 

Hvad har vi gang i?

Corona får skylden for meget, og meget er der også at skylde den for. Noget godt der er kommet ud af det, er at kommunen har fået støtte fra Staten til renovering af kommunens bygninger. Når det regner på præsten, drypper det som bekendt på degnen, så derfor har vi, som I kan se fået tildelt midler til renovering. Se bare på hal B, og de er i gang med stalden over elevhestene, og stilladset over stuehuset. Vi har i flere år efterhånden arbejdet på at få renoveret stuehuset og de andre bygninger, så det er en kæmpe gave til klubben. Samtidig forhandler vi lige nu om lidt større forandringer inde i huset, der virkelig vil batte noget, men intet er konkret aftalt på plads, så der arbejdes på sagen.

 

Det er en underlig tid, men jeg syntes vi skal være glade og taknemlige over der sker noget på renoverings fronten, når meget andet ligger stille i det ganske danske land, ja hele verden. Heldigvis går det godt i ridefysioterapien, det til gavn og glæde for brugerne, der ikke bliver sat i stå i deres træning. De fleste af de ansatte er på arbejde, og rideskolens heste bliver holdt i gang, og dermed ikke skal ud i en længere pause. Nu har de jo alle fået ordnet tænder efter deres seneste dyrlæge tjek, og jeg tror det bekom dem rigtig godt, selv om det kostede en enkelt pløk eller to for et par stykker af dem. Yderligere har vi pensioneret Bell. Hun fik plads som selskabspony på landet, og hun har det godt.

 

Fantastiske sponsorater

Så er der gode nyheder på sponsor fronten, og set i lyset af ovenstående, hvor vi nu skal finde en erstatning for Bell, så har Hr. Nørmølle været på job og sikret sponsorat på 10.000 kr. fra Ejendomsmæglernes fond.

Lige før jul fik jeg en opringning fra Forsyningen og de har givet os et sponsorat på 8.500 kr. som tilskud til en elevhest. Pengene er hensat til vi finder den helt rigtige pony til elevskolen, og det er en god følelse med penge på bogen.

 

En anden glædelig nyhed er, at vi har søgt Dansk Idrætsforbund om penge til et tidtagningsanlæg, der kan sikre vi kan afholde springstævner i fremtiden. Det har vi fået, vi fik 100.000 kr. Det er da fuldstændig fantastisk, nu har vi muligheden for at få det helt rigtige anlæg med skærm, vi også kan bruge til dressurstævnerne.

 

Hvad sker der ellers?

Vores 3 dygtige beriderelever arbejder videre som altid, mens vi har hjemsendt 5 medarbejdere i denne tid. Vi arbejder for at holde økonomien i ro, men samtidig forsøger vi at udbedre og rette op på de fejl og mangler, der sniger sig ind.

Gaspar har vi hyret ind til at skifte profil plader på stævnestalden, så vi også kan få ryddet op bag boksene og gøre livet besværligt for rotterne. Så har vi indhentet tilbud på reparation af branddørene, som vi sammen med kommunen vil finde en løsning på at gøre bedre.

 

Gaspar vil også gennemgå foldene, hvis der skulle være steder der mangler pæle eller ny tråd, men umiddelbart har Chris været i gang med at reparere folden, hvor der var en løs tråd, og i øvrigt er jeg blevet belært om, at vi rent faktisk har et motoriseret pælebor, hvis nogen er interesseret? Og seneste nyt fik jeg lige i øresneglen: Gaspar har ordnet foldene!

 

Generalforsamling

Som det er lige nu, ja så er det ikke lige en mulighed, at indkalde til- og afholde generalforsamling.

Derfor må vi udsætte afholdelse af en sådan lige nu, men vil indkalde med korrekt varsel osv. så snart det bliver muligt. Årsregnskabet er under udarbejdelse, og vil være klart til gennem gang som vanligt på generalforsamlingen. Forslag til generalforsamlingen modtages gerne, og tages med på dagen.

 

I mellemtiden...

Så varetager vi alle vores opgaver i bestyrelsen indtil der kommer udskiftning og forstærkning til på nogen af pladserne. Sagt på en anden måde, vi gør alt hvad vi kan for at sikre, der er en aktiv forening den dag, der bliver åbnet for aktiviteter igen. Selv om jeg ikke lige nu har min daglige gang på Finstrupgaard, så kommer jeg der, men skriv eller ring til mig ved behov, forvent ikke jeg nødvendigvis holder mig opdateret på FB, det vil være tilfældigt, hvis jeg ser et opslag der.

 

Så er der noget helt praktisk

På hverdage lukker ridehallen kl. 21.15 og der skal alle være ude, da banerne ofte køres om aftenen. Det er ikke tilladt for nogen, at tænde lys i hallen efter lukketid, hverken på hverdage eller i weekenden, med mindre det er efter aftale med en af de ansatte.

 

I HÅB OM…

Vi snart kan komme ud af boblen, som alle vist går rundt i lige nu, så vil jeg se frem til den dag, der atter er gang i tingene, og vi kan holde stævner uden det hele skal være underlagt restriktioner og ganske besværligt. Ser frem til elevskolen kører på fulde omdrejninger igen, og det atter er muligt at undervise rytterne. Indtil da… pas på jer selv og hinanden.

 

Venlig hilsen
Lone Hecter, formand

 

 

 

< Tilbage