< Tilbage

Nyhedsbrev fra formanden i SAO - april 202030-04-2020 - 18:55

Hvad er status hos SAO og hvad med undervisning her i corona-tiden? 

Nyhedsbrev Maj 2020

 

Kære medlemmer ikke så snart støvet havde lagt sig efter vores generalforsamling, tog vi fat på en ny situation, der kom bag på os alle, ja nærmest hele verden.

 

Denne gang var det ikke sygdom der kunne ramme heste, som vi så skulle isolere og lukke rideskolen ned på grund af, nej nu var det os mennesker det gjaldt og gælder.  

 

Der kom hele tiden nye informationer fra regeringen og DRF, om vores ageren i det her for at holde os på afstand af hinanden, noget som vi af natur finder rigtig svært, vi er jo i bund og grund flok dyr lige som vores hestedyr.

Men altså der blev lukket ned for elevridning, holdundervisning og ridefysioterapien. Så var der pensionærerne tilbage, og ud på banerne det gik i den friske luft. For os der ellers ikke har hørt til de modigste, ja så var der jo ingen vej tilbage, og ud er vi kommet med livet i behold alle mand.

 

Det er gået rigtig godt med at holde afstand, syntes jeg. Vi passer på og det er mit indtryk, at folk tager det her seriøst og tager hensyn til hinanden, så der kun er en i stalden pr. Hest og maks. 1 voksen pr. barn.

 

Undervisning

Det vil vi også blive ved med, så derfor har vi også besluttet i bestyrelsen, at vi ikke kan tilbyde elevundervisning i klubben før til august.

 

Det vil være meget vanskeligt med de ressourcer vi har, at skulle have op sadler på, samt rengøre alt mellem hver elevrytter, idet vi fortsat skal opretholde en god hygiejne og 2 meters afstand mellem hver elev. Dertil kommer, at mange af vores elever er små og dermed også har forældre med.

Yderligere har vores heste allerede nu haft fri i 5 uger og er ganske friske. De ville skulle startes op igen for en kort tid inden de atter skal holde sommerferie, og det kan være ret hårdt for en hest/pony. De to faktorer er en dårlig kombination, så derfor holder rideskolen tidlig sommerferie og håber alt er forandret til august. Vi er fuldstændig klar over at netop i denne tid, har vi alle brug for at komme ud og være sammen med hinanden og hestene, men det er desværre ikke muligt som tingene er lige nu.

 

Det betyder også, at springundervisningen og ridefysioterapien først vil starte op igen efter sommerferien.

De eneste aktiviteter vi genoptager bliver den interne holdundervisning for opstalderne, som starter op fra tirsdag den 28. April.

 

Elevridningen starter op samtidig med skolestart og undervisningen vil være gratis i august måned, som et lille plaster på såret for den manglende ridning i marts. Det vil også gælde for vores springryttere, at undervisningen vil være gratis i august.

 

Økonomi

Og hvad nu med økonomien? Hvis der ikke var blevet søsat hjælpepakker og diverse kompensations muligheder fra staten, så var rideklubben som så mange andre foreninger en saga blot. Vi har selvfølgelig mistet mange indtægter i denne tid og mange udgifter er jo status quo, derfor har det været en kærkommen støtte, vi har kunnet søge hjem fra staten. Det betyder ikke, der er plus på kontoen, men at vi kommer igennem med skinnet på næsen, som det ser ud nu. Vi er ikke i smult vande, det er der ingen der er, hvordan fremtiden ser ud ved nok de færreste, så vi holder vejret og ser hvad der sker.  

 

Aalborg Dressage Event

Vores forår blev noget anderledes end vi havde forestillet os. Vores stolthed Aalborg Dressage Event har vi måtte aflyse, og de andre stævner der var planlagt før det ligeså. Men vi kommer igen, og nu kan vi så bruge tiden på at få skik på nogen af de andre ting der halter. Desværre kan vi heller ikke samles til arbejdsweekend sådan i større stil, men måske skal vi nytænke lidt, idet ukrudt og græs faktisk gror over al forventning i denne tid, og tilsyneladende ikke har respekt for forsamlingsforbud.

 

 

Rotter og andre 4 benede

Andre der heller ikke respekterer forsamlingsforbudet på over ti er rotterne! Marianne Thomsen har indledt en større kamp mod disse meget uvelkomne dyr. Da de to unge hankatte ikke kan yde en tilstrækkelig indsats, men mest går efter mindre udgaver af gnaver arten, ja så må der andre midler til. Marianne har fået kommunen på banen for alvor, så nu håber vi virkelig på der sker noget. I hvert fald er der observeret flere steder, hvor der er sat ind med ståltråd og cement, skabe er taget ned, kloakker og stuehuset set efter. Hun klør på, hvilket er toppen, godt arbejde. Gaspar har pillet skabe ned, støbt nye fundamenter og det hele bliver stillet på plads igen. Nye skabe er taget i brug og det ser virkelig godt ud nu, så pas på det.

 

Status

En gang imellem undres man! Og man er i dette tilfælde mig! Jeg har skrevet på vores FB gruppe opstaldere og ansatte, hvilket er ganske relevant, idet det kun er os der pt. Er brugere af stedet. Jeg har også været rundt til pensionærer og appelleret til man (i dette tilfælde er man pensionærer) står af og samler op efter sig selv. Med det mener jeg, at man samler de efterladenskaber fra den hest man rider på op, hvis nogen er i tvivl? Andre pensionærer har også forsøgt, at formidle budskabet på FB. Så jeg var lige ved at besvime, da jeg så l… på parkbanen i dag, og andre bare forlade dressurbanen - hvad?? Hvor ligeglad er man lige overfor de ting, der bliver lavet. Her tænker jeg på bunde i ridehuset, på banerne, og i øvrigt alle de ting der bliver arbejdet for, og I er med til at poste penge i. Det mindste man kan, og nu tager jeg luft ind, det mindste man kan, er at feje og rydde op efter en selv! Så skal vi ikke lige prøve igen?

 

Sådan ser tingene ud for tiden på Finstrupgaard. En ting er sikkert, vi i bestyrelsen har ikke kunnet forudse situationen i dag, men vi gør hvad vi kan for at styre igennem på den måde, vi tror er den bedste, og derved sikre det hele står også efter Corona.

 

Mange forårshilsner

Lone Hecter, formand

< Tilbage